12:00

Ytterhogdals IK

Referat

Bergnäsets AIK - Ytterhogdals IK 1-3

Dagens match mot Ytterhogdal får ses som ett fall framåt trots förlust med 1-3. Vi startar matchen på ett övertygande sätt och skapar ett bra tryck mot Ytterhogdal. Vi har full kontroll på matchen men i 19 minuten slarvar vi i ett uppspel som Ytterhogdals forward tar vara på och gör 1-0. Vi fortsätter skapa chanser även om Ytterhogdal jämnar ut spelet något. Vi har faktiskt 3-4 riktigt heta lägen där vi bör göra mål. I minut 45 får Ytterhogdal straff efter en rörig situation i vårt straffområde. Simon gör en kanonräddning på straffen och håller oss kvar i matchen. I andra halvlek fortsätter vår offensiv men tyvärr lyckas vi inte sätta dit chanserna. I 59:e minuten åker vi på en kontring och motståndarna gör 2-0. Kan inte säga att det på något sätt är rättvist. Vi fortsätter jaga och i minut 73 tänds hoppet när Zebbe gör 2-1 på en retur. Vi fortsätter trycka på för en kvittering och är mycket nära flera gånger. Men i 80:e minuten kontrar gästerna in 3-1 vilket blir slutresultat. Ett fall framåt spelmässigt som sagt men det som känns bittert är att vi inte lyckas sätta fler av våra klara chanser. Med tanke på spel och chanser så känns det som att vi ska göra 5-6 mål idag sett till att Ytterhogdal gör 3.
Det är bara ta med sig spel och energi till nästa helg när vi åker till Sundsvall och möter Sund IF.